Min blog

Kæresten og jeg har en kamp. En kamp om et juletræ! Bevares, vi er trods alt ikke ude i alliancer og våbenstrategier, men den dersens lille mentale kamp!

 

Det er vores første jul sammen. Sååå hyggeligt synes jeg. Altså den første som sammenboende, så der skal vist nok liiige forventningsafstemmes lidt. Eller … lidt? Nja, det er faktisk en hel del! Alt skal jo italesættes. ”Skal vores sammenbragte kid have adventsgaver, eller ej? Er vi på gave med hinanden? Hvad med juleaften? Her? Der? Eller hver sit sted? Og spiser I and hos jer?” Uha, spørgsmålene er mange, og beslutningerne ligeså.

 

Jeg lagde ud med at ytre, at jeg ville have et juletræ. Bare et sødt lille et i stuen, hvor vi og ungerne gennem hele julemåneden kan lægge de indkøbte gaver. Ikke noget med kravlenisser og vatskæg. Bare et enkelt træ som julepynt. Måske et kalenderlys?

 

Den ville kæresten min i hvert fald ikke være med på! Han er ekstrem minimalistisk, og det vil blot forstyrre hans sarte øjne! Uf nej! Et træ – og så i stuen? Uha da da. Nej! ”Men, hvad vil du så have af julepynt?” prøvede jeg. Han havde da sådan set ikke tænkt sig, at der behøvede at være noget! Jeg argumenterede kraftigt for pynt, især mit juletræ. Jeg ville ikke give mig. Sags susme om vi skulle undvære julepynt! Han gav sig til sidst. ”Okay okay skat”.

 

Et par dage gik, og han ringede til min store glæde hjem og fortalte, at han nu havde købt et juletræ. Jeg blev dæleme så glad. Njåååå, han var alligevel blevet lidt lun på ideen, min kære roomie? Weeheee – lige indtil jeg så, at han kom hjem med et lille bitte mikro makro træ på sølle 60 cm – med klump! Ja, skidt være med klumpen, men højden! ”Ej … seriøst? Hvá skat?” Men, han var så stolt. ”Uga uga, se mig! Jeg har været ude i verden og købe træ! Mig meget dygtig mand. Har gjort dame glad”.

 

Jeg begyndte at grine! Jeg fandt det for morsomt. Havde han virkelig tænkt sig, at dette skulle være vores juletræ? En buket grangrene? Hvor skal alle julekugler og kræmmerhuse hænge? Der mangler da grene! Hm … Okay! Fair nok, vi mødtes på halvvejen. Jeg kan i det mindste glæde mig over, at jeg fik mit træ – trods alt.

 

Nu går kampen så på, hvor det skal stå …

Mette Klitmøller 27.11.2013 13:30

Er det noget, man kan ønske sig i julegave? Tålmodighed?

Mette Højberg 27.11.2013 13:30

Fra kvinde til kvinde - dette er en vigtig kamp. En kamp der må og skal tages........og vindes

Mette Højberg 27.11.2013 13:28

Du må da vist udstyre dig med en god portion tålmodighed. Det tager jo noooooget tid for manden at omvende sig til lidt feminist hygge.

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 07:06

Du er for sej

21.09 | 05:35

Fed beskrivelse. Får helt lyst, til at tage turen

05.07 | 12:51

Super dejlig læsning og rigtig stærkt løbet. Stort tillykke med bedriften
Stor inspiration.

05.07 | 05:07

Jeg er SÅ imponeret over, at du gør det. Et kæmpe tillykke med bedriften. Du er mega sej og meget inspirerende. Knus fra mig. <3