Min blog

Så er julemåneden da godt nok sat i gang, Vi er kun et par dage inde i december og alligevel er der her i huset allerede en trængsel og alarm af skrabe kalender, julekugler på afveje og risengrød der brænder på.

 

Jeg har sågar fået bagt lidt. Jeg må konstatere, at jeg bliver aldrig vild med at bage småkager. Jeg fedter rundt med blød og klistret jødekagedej på fingrene, på kagerullen – og den resterende dej på køkkenbordet er fuld af krater! Eh? Så prøver jeg at kaste lidt ekstra mel ud over det hele med det resultat, at dejklumperne blot skifter plads. Ej, jeg magter det ikke. Så hellere bage boller og andet grovværk – og havregrynskugler! Det kan jeg da finde ud af.

 

Vi har fået pyntet det bette juletræ. Det er da blevet meget fint, ik? Jeg fik min vilje, og træet står nu så lille og fint i stuen. Min kæreste har købt træet – med klump! Så vi har nu fornøjelsen af at skulle vande juletræ frem til den 24. december. Herligt! Især fordi der ved første vanding viste sig, der var hul på posen rundt om jordklumpen. Vandet fossede ud på gulvet, og min kæreste snappede: ”Hvad har DU lavet?” Man når lige et kort øjeblik at blive lidt småforvirret og tænke ”øhe ... taler han mon til mig? For jeg har dæleme da ikke lavet noget som helst!” Uagtet hvad der var sket med den fordømte plasticpose, så var resultatet, at også julegaven til min niece blev vandet. Mon en pyjamas fra Disney tager skade af lidt vandekandevand – iblandet lidt jord? Papiret gjorde dog! Og lidt stemningen mellem parret i huset, men godt ord igen!

 

Ingen jul uden det årlige Julestjerneløb. Det er en tradition i min kærestes familie. Det foregik i en skov ved Hillerød. Vi, unge, ældre og ældst, var hver især fordelt ud på børneløb, 5 km og en tier. Der var sjovt nok ingen i selskabet, der sprang på en 15 km rute. Mærkeligt, men måske var det fordi, det var en sej omgang at løbe på de skovstier? Puh! Jeg troede, at jeg skulle brække mig. Det føltes grumt. Jeg luntede af sted – i slipstrømmen af en frodig kvinde iklædt nissehue – og tænkte over om motion ikke er totalt opreklameret? Det var jo hverken sjovt eller føltes godt. Jeg viste dog godt hvad min kæreste ville svare: ”Mette? Vil du há et dårligt liv?” Hmm ... egentlig ikke! Så, jeg luntede videre.

 

Jeg overlevede. Bagefter hjem, hurtigt i bad og så videre igen. Denne gang stod den på gule ærter og hjemmebagte æbleskiver sammen med de andre julestjerneløbere (vi var 16 mand). Æbleskiverne var fantastiske gode, men de der gule ærter! Puf – men jeg spiste da en portion, selv om jeg tydeligvis kunne smager grisebassen … og mig der ikke spiser svinekød! Meeen, en er vel godt opdraget? Host … Men jeg kunne da ikke sige nej tak, da den søde værtinde stolt rakte mig en dampende tallerken? Jeg listede dog stilfærdigt fadet med de kogte griseting videre uden at blive fristet. "Nu skal du bare tage for dig af kødet Mette" opfordrede værtinden gavmildt flere gange. "Tak tak" svarede jeg blot ... og lod endnu engang fadet med det blævrende dyr vandre med uret. Fantastisk hyggelig juletradition, altså det med at mødes og hygge – ikke menuen. De har godt nok mange traditioner i min kærestes familie, og sjovt nok omhandler de noget med motion! Og mad! De er en omgang sportsfikseret mad ører! Det er bestemt kærligt ment! Men hvordan pokker er sådan en kræsen Dover Rik som mig havnet i den klan?

 

Orv, så har jeg da også lavet min egen dekoration med kalenderlys. Helt doven er jeg ikke! Min mor plejer at lave en til mig, men i år ville jeg selv. Det er svært at være kreativ med få ting, fandt jeg dog pludselig ud af. Jeg havde valget mellem en beige urtepotteskjuler og en beige urtepotteskjuler! Uha, meget meget svært valg. ”Jeg tror, jeg napper den beige urtepotteskjuler” blev jeg enig med mig selv om. Derefter gik jagten på gran og andet grønt i haven. Det lykkedes overraskende fint. Men der manglede ligesom lidt ud over ler, lys og grønt. Hmm …? Jeg savnede min mors kælder med alverdens lækkerier til dekorationer, men nu havde jeg sagt A og måtte fortsætte til B. Jeg arbejdede mig gennem de fleste skabe og skuffer og selv køleskabet fik besøg efter brugbare ting. Et par hasselnødder fik et vådt kys af guldsprayen, og en af de overskydende julekugler, der ikke var plads til på træet, blev plantet i leret. Selv tre små hvidløg. Voila! Et stk. juledekoration! Det blev faktisk meget godt, hvis jeg må være så ublu?  

 

Ja! Julemåneden er godt i gang, og hyggen spreder sig.

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 07:06

Du er for sej

21.09 | 05:35

Fed beskrivelse. Får helt lyst, til at tage turen

05.07 | 12:51

Super dejlig læsning og rigtig stærkt løbet. Stort tillykke med bedriften
Stor inspiration.

05.07 | 05:07

Jeg er SÅ imponeret over, at du gør det. Et kæmpe tillykke med bedriften. Du er mega sej og meget inspirerende. Knus fra mig. <3