Min blog

”Vil du ikke nok være sød bare at køre? Det er ydmygende det her. Jeg kommer … om lidt” tiggede jeg min kæreste. Vi stod på en isede piste i Slovakiet, og jeg var bange. Noget så vederstyggelig bange. Og jeg følte mig umådelig dum og latterlig over, at jeg ikke evnede at komme ned af den lille skråning uden at være så frygtelig bange.

 

Jeg er novice ud i skiløb, så der skal ikke mange procents hældning på før end jeg føler, at jeg er på vej ned ad Hahnenkamm! Ja, jeg ved da godt, at det er latterligt. Hahnenkamm ligger jo i Østrig … Men, jeg mistænker mig selv for at have en snert af højdeskræk. Det har jeg ellers ikke lidt af før, men jeg har så heller aldrig haft rynker og mange lys i lagkagen – det er kommet med årene!

 

Der stod min kæreste og jeg. Fanget midt på en piste. Jeg vil ikke sige, hvad farve pisten var, det ville være pinligt. Men, jeg kan røbe så meget, at den var ikke blå, og den var heller ikke sort! Skiterrænet var ikke godt pga. det varme vejr, der de dage prægede det meste af Europa. Snekanonerne kunne ikke gøre så meget, og pisterne var isede. Det var ikke spor af sjovt. Det blev bedre de næste dage, men den dag var der ikke meget, skiene kunne gribe fat i.

 

Jeg havde overhovedet ikke kontrol over de to stk. lange plader, der var hæftet på mine fødder. Det var ubeskriveligt ubehageligt. Nej, ubehageligt er ikke det rette ord. Det er ubehageligt at sidde ved siden af et ildelugtende menneske, men det går. Det samme er det  f.eks. at lytte til opera. Det rettet ord for min situation må være rædselsfuldt. Jeg stod dér, benene rystede bogstavelig talt af skræk, og mit hjerte hamrede derudad. Bumbum. Bumbum. Bumbum. Folk suste forbi mig, og jeg frygtede, at en ville tonse ind i mig. Smadre mig. Jeg havde på ingen måde mulighed for at melde mig ud og sige ”det her vil jeg ikke”. Jeg var nødt til at komme ned af den fordømte piste. Føj. Der var så langt ned. Jeg svedte som en mand i særdeles god foderstand. Min T-shirt var drivende våd. En kombination af anstrengelse og angstens sved.

 

Hoooold nu op hvor jeg følte mig latterlig. Jeg græd. Har du hørt magen? Jeg græd af skræk! Tårerne trillede ned af mine kinder, og jeg fandt det umådeligt pinligt. Min kæreste skulle da ikke se, at jeg var sådan et skvat. ”Vær nu rar at køre” vedblev jeg, men nej, han blev ved min side og fik guidet mig ned. De gange, hvor benene skred under mig, og jeg rutschede et stykke ned ad pisten, fik han hjulpet mig på benene igen. Min gentleman. Jeg er naturligvis taknemmelig for, at han blev hos mig. Men nu ved jeg da, hvordan jeg reagerer, når jeg bliver afsindig bange: jeg græder! Det ved min udkårne så også … æv … Og han ved så også, at når jeg siger "bare gå" - så mener jeg i virkeligheden "være sød at blive". Charmerende!

 

Jeg ved simpelthen ikke, hvad det er, at jeg forestillede mig, at det kunne ske mig. Men jeg var i hvert fald ustyrlig bange for at styrte og komme alvorligt til skade. Sådan Michael Schumacher til skade. Men, det kræver nok lidt fart på skiene, men jeg syntes jo selv, at der var lidt Hahnenkamm over den piste… Det var der altså!

 

Om få uger skal jeg atter på skiferie. Jeg har lovet mig selv, at tiden med hysteriske tårer, den tid er en saga blot. Slut prut finale og aldrig mere! Ikke mere bumbum og snot og angstens sved på pisterne. Nu er det på med ja-hatten (om den så skal have en rulle gaffatape for at blive siddende) og et stort smil. Min nye ski mantra: fake it till you make it! Så skal det nok gå det hele.

Charlie Krusaa 11.01.2014 14:12

Super godt kys

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 07:06

Du er for sej

21.09 | 05:35

Fed beskrivelse. Får helt lyst, til at tage turen

05.07 | 12:51

Super dejlig læsning og rigtig stærkt løbet. Stort tillykke med bedriften
Stor inspiration.

05.07 | 05:07

Jeg er SÅ imponeret over, at du gør det. Et kæmpe tillykke med bedriften. Du er mega sej og meget inspirerende. Knus fra mig. <3