Min blog

Jeg har de seneste år været vant til at bruge omkring 45 minutter fra mit hjem og til min arbejdspind – og så 45 minutter hjemover igen. I regionaltog. Hvor jeg plejede at sove min stille vej frem og tilbage ad skinnerne. På kvikkere dage læste jeg i mine bøger eller jeg så på sjove medpassagerer. Nogle gange kom jeg endda til at smile til dem. Det gør jeg ikke længere. Jeg bruger stadigvæk 1½ time hver dag, men nu kører jeg bil. Det tror jeg ikke er sundt! Hverken for miljøet eller for mit mentale helbred.

 

For hooooold nu op hvor jeg har fået fyret op under min ”Tourettes”. Som jeg vist ikke lider af, men jeg er da godt nok kommet lidt i tvivl. Min færden til og fra mit nye job foregår ikke længere med smil, hensynstagen til mine medmennesker and love and peace. Ohe no! Der er dømt mini helvede på fire hjul! Det går fino om morgenen, men eftermiddagen er grum, for da vil jeg bare hjem!

 

Jeg googlede Tourettes og læste bl.a. i Wikipedia: Tourettes syndrom er en organisk neurobiologisk lidelse, der er karakteriseret ved flere forskelligartede motoriske tics (ufrivillige muskelbevægelser), et eller flere vokale tics (utilsigtede lyde eller ord). Syndromet er karakteriseret ved multiple bevægelser – kaldet tics – der gentages i hurtig rækkefølge, samt ufrivillige lyde og andre handlinger. Bevægelserne kan omfatte hurtig blinken med øjnene, trækken på skuldrene, kast med hovedet, grimasser eller andre gentagne bevægelser af kroppen eller lemmerne. Lyde kan bl.a. omfatte gentagen grynten, gøen eller skrigen. Nogle med lidelsen oplever muligvis coprolali (ufrivillig ytren af upassende eller uartige ord).

 

Jamen – alt det er mig! Seriøst! Men hvor i hede hule helvete kom den uflatterende side af mig fra? Den har jeg da aldrig set før?  Eller … jo … men … Ikke i forbindelse med kørsel af bil … Grumt! For jeg kan jo ikke kaste en diagnose efter min adfærd – blot et iltert temperament. Så ser man en total vild kvinde i en lille grøn bil. Hun ping ponger primært på Frederikssundsvej, hvor man kan få den tvivlsomme ære af at se hende grynte, skrige, kaste sin arrige krop rundt i sædet alt mens hun hvæser upassende og uartige ord ud i kabinen. Kan det være sundt? Altså for kvinden? Jeg tvivler.

 

Og ja! Jeg ved det godt. Det er sååå ucharmerende, sååå barnligt, hysterisk osv osv – men hoooold nu op hvor alle andre er helt utrolige dårlige til at køre bil – på nær mig – naturligvis! Jamen, det er de altså! Hvad stiller man så op med en morfarbilist i myldretiden? Eller en blondine der partout ikke kan få de højhælede til at give den max gas i overhalingsbanen? Hvor bilen går stå ved hvert lyskryds fordi Frk. Trutmund skal rette lokkerne? Skal jeg erkende, at jeg ikke kan opdrage på dem til trods for mit voldsomme forsøg på at gestikulere gennem mine duggede bilruder? De flytter sig jo alligevel ikke eller træder på speederen, som jeg vil have dem til! Grr …

 

Hmm … Jeg tror, at jeg må finde en løsning for mig selv. Finde ud af hvordan jeg kan have en behagelig transport på daglig basis, for det andet er godt nok uholdbart. Også for mig. Jeg må have has på den sporadiske snert af Tourettes, så det atter kan blive sundt for mig at tage vejen til arbejde.

Lea 27.03.2014 20:04

Kender det godt. Mageligheden vinder..

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 07:06

Du er for sej

21.09 | 05:35

Fed beskrivelse. Får helt lyst, til at tage turen

05.07 | 12:51

Super dejlig læsning og rigtig stærkt løbet. Stort tillykke med bedriften
Stor inspiration.

05.07 | 05:07

Jeg er SÅ imponeret over, at du gør det. Et kæmpe tillykke med bedriften. Du er mega sej og meget inspirerende. Knus fra mig. <3