Min blog

Jeg har i dag med posten fået mit fysiske bevis for, at jeg i påsken har bestået Advanced Open Water. Det fik mig til mindes mit aller første prøvedyk tilbage i 2006. Jeg skrev dengang i min ”dagbog” denne goofy takketale:

 

 

Og vi indbyder hermed Mette Klitmøller til at udbringe en tak efter at have haft en glad dag med prøvedyk. Giv hende en stor hånd, for heeeeeeeeer kommer Mette! Klap klap klap Værso Mette:

 

Kæreste søde venner

 

Jeg sidder her med Glædes trofæet i min favn. Jeg vil gerne have lov til at udbyde en stor tak til dem, der gjorde det muligt for mig at sidde her på denne lørdag aften i min sofa, klædt på til den festlige lejlighed i grå joggingbukser, en plaid samt svømmehals-hår og bare være super glad – alt sammen skyllet ned i selskab af en kop kaffe.

 

Allerførst vil jeg takke min kollega Allan, fordi det er hans skyld, at jeg overhovedet var klar over, at der i dag var et scuba-try-dive. Han gjorde mig opmærksom på, at IPA (International Police Association) havde dette arrangement, der gik ud på et prøvedyk i Auderød Kaserne ved Frederiksværk.

 

Tak til mine tre æg fordi de uden ret meget vrøvl og brok stod tidligt op på denne gråvejrs lørdag, spiste morgenmad og frivilligt lod sig trække de tyve minutters gang med op til Roskilde Station. Derfra blev de transporteret til Trekroner Station, hvorfra de i søvne fandt deres fars hjem. En tak til min eksmand fordi han ville tage sig af dem, mens jeg skulle ud på ren egotrip.

 

Jeg vil også gerne takke dykkerinstruktøren Christian, fordi han for inden denne dag har sendt mig opmuntrende mails. Jeg havde ladet min tvivl falde om, hvorledes jeg frygtede, at jeg ville te mig som en anden korkprop i vandoverfladen. På trods af at han på daværende tidspunkt aldrig havde mødt mig, så tvivlede han ikke ét sekund på mig! Han lovede mig, at han ville medbringe ekstra bly … samt han havde en formodning om, at jeg ville ligne en havfrue i vandet. Ligeledes bemærkede han i dag min parfume i svømmehallens ellers voldsomme duns af klor. Han udbrød glad ”hvem er det, der bærer den skønne duft af Cucci Rush?”. I disse tider som single er det jo altid rart at blive positiv bemærket. ”Det er mig” kvidrede jeg nok så glad ”Det er mig”. Det betød ikke en fløjtende fis, at komplimenten kom fra en 140 kg tung mand sidst i 40’erne … med skovsnegl … En kompliment er en kompliment!

 

Og apro pro komplimenter – en stor tak skal lyde til Theresa og hendes mand. Det er deres skyld, at jeg – trods mit aldrende korpus – lod mig fremstille det bedste, jeg formåede. Theresa havde nemlig doneret mig sin gamle H2o badedragt. Manden var så sød at komme og aflevere den personligt til mig på mit arbejde. Tak for det! Jeg var yderst lækker, mens jeg trippede ind i svømmehallen med mit nye brugte blå dragt, mascaraen hængende nede på kinderne, og to antenneknapper tændt … klar til at modtage signal. Da modtog jeg dagens andet kompliment – altså fra Morten, ikke antennerne … Morten var en anden prøvedyk-deltager fra Politiskolen samt den stolte indehaver af en gigantisk skovsnegl. Hvad komplimenten lød på? ”Jeg troede godt nok ikke, at du havde børn? Du er så slank!” Og jo venner, jeg slugte den råt – altså komplimenten!

 

Og tak til medinstruktør Per for at have tålmodighed med mig. Jeg var nemlig ikke så skide god … ups … må man egentlig bande i en takketale? Hmm … nå, men jeg var ikke så god til at tømme masken for vand der nede på svømmehallens bund. Det faldt mig ikke spor naturligt at lette på masken, lukke lidt vand ind, trykke øverst på masken med min højre pegefinder og så ellers puste ud gennem næsen. Jeg lettede blot på masken, gav den som befalet et tryk, og sad så ellers dér på min popo og ventede på … tja … hvad ventede jeg egentlig på? At vandet ville forsvinde? Og hvorhen? Hmm … men det gjorde det jo ligesom ikke, så Metski her måtte igen og igen kæmpe sig op til overfladen for at tømme masken. Smart, rigtig smart! Nej! Per lovede mig på bedste pædagogisk vis, at det skal jeg nok få lært en dag. Tak Per for at tro på mig.

 

Og tak til de øvre prøvedykkere – fordi I var så overbærende med hensyn til min krops letten og sænken i vandet. Jeg var umådelig glad for den trykknap, som jeg skulle trykke på. Den sørgede for at tømme min dykkervest for luft, så jeg ved hjælp af bly sank prompte til bunds i den 5 meter dybe pool, samt for at jeg kunne fylde vesten med luft, så jeg – wroooom – atter kom op til overfladen, for derefter at tømme vesten for luft osv. Det fik jeg søreme mange karruselture af. Jeg skal hilse at sige, at det er altså svært at grine under vand!

 

Det henleder mig så til den sidste i rækken af tak-modtagere: mig selv! Tak Mette for du er så vidunderlig, smuk, gavmild, generøs, vanvittig morsom, slank, i starten af 30’erne … hovsa! Ej for den da … hø hø … der har vist liiige  … ups … forputtet sig en kladdeudgave til en datingprofil min takketale. Piiiinligt! Nå ja, men okay da … men nu hvor jeg er i gang med at takke alle og enhver, så vil jeg da lige benytte den selvskabte lejlighed til at rose mig selv for, at jeg her til morgen tog mig sammen til at komme af sted. Jeg var meget, meget tæt på at melde pas til at tage med til Auderød. ”Jeg kender jo ikke rigtig de andre. Mon jeg kan finde ud af det? Jeg er pænest med tøj på …” osv osv. Men jeg fandt jo ud af, at jeg kom jo altså til at lære de andre bedre at kende. Og jo, jeg kunne godt finde ud af det. Og ja, jeg er pænest med tøj på – men for faén hvor var det sjovt at prøve, og jeg havde en skæppeskøn dag. Så tak Mette fordi du fik hevet dig selv op med hårene og tog dig sammen til at glæde dig selv.

 

Tak.

 

Giv Mette endnu en stooooooooor hånd! Klap klap klap

 

Roskilde, lørdag den 1. april 2006

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 07:06

Du er for sej

21.09 | 05:35

Fed beskrivelse. Får helt lyst, til at tage turen

05.07 | 12:51

Super dejlig læsning og rigtig stærkt løbet. Stort tillykke med bedriften
Stor inspiration.

05.07 | 05:07

Jeg er SÅ imponeret over, at du gør det. Et kæmpe tillykke med bedriften. Du er mega sej og meget inspirerende. Knus fra mig. <3