Min blog

Eller hvad med Lis i Trekanten? I en græshoppe eller kamel? Hun er faktisk rimelig okay god i en cobra og supermand, og så kan hun semi hilse på solen og evner vekselåndedræt. Eller … hun prøver i hvert fald på det.

 

Det er mig, der er Stive Lis! Stiv i hele kroppen som en i helvede! Puhadada. Og til trods for min vældige store glæde ved moste druer på flasker, så er det ikke pga. druk, at jeg er stiv. Næ, jeg er blot begyndt til yoga! Og jeg er ved at blive gammel! Jeg har ellers altid været en smidig ungmø. Især da jeg i mine unge år gik til gymnastik, men så gik der voksenliv i den. Så var det slut med at stå i den lokale idrætshal sammen med veninderne og lave synkront armsving og gå i spagat!

 

Jeg har meldt mig ind i det lokale fitnesscenter. Jeg prøver at gøre noget ved kroppen før end den stikker helt af fra mig. Den er tyvstartet! Super tarveligt. Så jeg må gøre noget. Det er ikke nok med mine løb og gåture. Jeg er nu i den sprøde opstartsfase med at prøve at bestige en crosstrainer, lave max benpres (uden at tisse lidt i bukserne …), svinge med kettlebells og så altså yoga. Man skulle få sådan en smuk krop af det. Har jeg hørt. Men det overrasker mig, at det er så svært.

 

Jeg prøver diskret at følge med, når underviseren slynger om sig med betegnelser i yoga øvelser. Det er næsten lige til at blive lidt smådeprimeret over. Ja, altså ikke over underviseren. Hun er sød. Men over at jeg bare for en enkelt gangs skyld ikke har megen glæde over mine korte ben. For der er godt nok langt ned til gulvet med mine hænder, når jeg samtidig skal stå med strakte ben! Og skal jeg bøje for langt ud med overkroppen til venstre side, så niver det i venstre baglår. Det gør niller naller. Hvorfor nu det? Og da jeg i dag skulle ligge på maven og tage fat om mine ankler, ja, da måtte jeg opgive! Jeg fik ganske simpelt krampe i mine hofteled! Gamle Lis kan man også kalde mig for! 

 

Jeg var til gengæld vældig god til vekselåndedræt. Noget med at holde sig for venstre næsebor med ringfingeren mens man trækker vejret dybt ind af det højre. Så lukker man højre næsebor til med tommeltot og så lader luften sive ud af det venstre. Det giver sig selv, at man i det øjeblik lader ringfingeren holde pause for tilstopning af venstre side! Så trækker man vejret ind af det venstre, lukker for det, og åbner op for det højre … og så videre og så videre. Se, det kunne jeg til ug og slange!

 

Grunden til at jeg er okay god til cobrastillingen og supermand er af den ganske simple årsag, at jeg i begge stillinger skal ligge på maven. Ikke noget med at skulle stå oprejst og holde balancen! For den er det også gruelig gal med. Tænk at det er så svært at stå på et ben. Eller at hilse på solen hvor man oprejst skal læne sig bagud med armene over hovedet. Jeg bliver helt svimmel! Ikke at der er gået en ballerina tabt i mig, men jeg synes at mindes en gang, hvor jeg godt kunne noget med et ben af gangen?

 

Ak ja. Der er plads til forbedring. Jeg kløer på. Jeg har ikke mistet modet endnu. Det er mit store håb, at jeg snart kan fortælle den gode historie om Smidige Lis i slangestilling!

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 07:06

Du er for sej

21.09 | 05:35

Fed beskrivelse. Får helt lyst, til at tage turen

05.07 | 12:51

Super dejlig læsning og rigtig stærkt løbet. Stort tillykke med bedriften
Stor inspiration.

05.07 | 05:07

Jeg er SÅ imponeret over, at du gør det. Et kæmpe tillykke med bedriften. Du er mega sej og meget inspirerende. Knus fra mig. <3