Min blog

Kan du sige ja til følgende:

 

  • Du kan lide at iklæde dig en meget stram dragt iført hvide handsker
  • Din forfængelighed bliver ikke anfægtet af at bære et gult ”kondom” på hovedet
  • Du elsker fornemmelsen af muddersand og tang mellem tæerne
  • Du er ikke sart over for grumset vand
  • Din mave gør ikke oprør over sporadiske indtag af brakvand
  • Du befinder dig bedst i rollen som rosinen i pølseenden
  • Du er villig til at bruge minimum hver onsdag sommeren igennem til ovenstående

 

Hvis du kan svare ja, så tilmeld dig straks til Water Svøm i Roskilde Fjord!

 

***

 

Og det gjorde jeg så. Tilmeldte mig. Men, det var så før end jeg kendte til de uskrevne ”krav”. Det eneste jeg havde læst i annoncen fra Jyllinge Svøm var, at man skulle kunne svømme. Og det kan jeg. Jeg kan bryst svømme! Ret langt faktisk. Hvilket jeg så efterfølgende har erfaret, at jeg ikke skal bruge til en dyt fis på ovenstående kursus! Jeg skal crawl, og det kan jeg ikke. Jeg har aldrig lært det. Men, skulle det afholde mig fra at møde op til første kursusdag? Nej vel! Jeg ville lege Pippe Langstrømpe, og mottoet skulle være: Det har jeg ikke prøvet før, det kan jeg sikkert godt finde ud af!

 

Første dag var i Jyllinge svømmehal. Her skulle vi alle mand en tur i bassinet for at vise instruktørerne vores kunnen. Hmm … Der var ikke andet for end at tage pokerfjæset på. Lade som at jeg kan da godt. Måske ikke super godt, men jeg kan! Så jeg sprang i vandet, og så gik fødderne ellers som et maskingevær på overarbejde. Armene prøvede jeg skiftevis at kaste fremad, men jeg kunne bare ikke få hovedet under vand. Jeg kæmpede, men det var for mange nye ting på en gang. Så jeg lignede en hund! Med snuden godt oppe over vandoverfladen mens mine forpoter levede sit eget liv. Sådan tog jeg to baner. Hold da op hvor jeg blev forpustet. Da én af instruktørerne spurgte mig om mit navn, da troede jeg ærlig talt ”at såtak Mette. Du er opdaget, og nu smider hun dig af holdet!” Men hun noterede blot noget på sin blog. Jeg tror faktisk ikke, at det er sundt for mit selvtillid at se, hvad hun skrev.

 

Anden kursusdag var i onsdags i fjorden. Kæresten, jeg og 10 andre forventningsfulde kursister – alle iklædt våddragter, ømme gule badehætte og en havtaske spændt rundt om livet. Tre instruktører havde vi til at guide os. Jeg havde høje forventninger. ”NU skal jeg lære at crawl”. Men det var så ikke i onsdags, at det skete. Først skulle vi ud i vandet og mærke fornemmelsen af våddragt. I skulle have hørt 12 voksne mennesker småjamre over følelsen af bare fødder i muddersandet og alt den tang, der flød rundt i overfladen. Vi kunne slet ikke se vores fødder i det grumset vand. Især fordi vi havde fået hvirvlet godt op i bunden. Så langt så godt. Her fornemmede jeg klart, at jeg scorede godt på point på den famøse blok hos instruktøren. Men derefter gik det vist jævnt ned af bakke!

 

Resten af timen blev vi sendt i ping pong mellem en bøje og en bro. Ikke langt, men langt nok! Altså for mig. Hver gang instruktørerne bad os om at svømme ud til bøjen eller retur til broen, så crawlede alle af sted. Det gik bare stærkt. For de andre. Ikke for mig. Jeg prøvede. Virkelig. Jeg klaskede løs med fødderne og lidt med armene – alt mens jeg drak heftigt af fjorden! Føj! Jeg kunne slet ikke finde ud af at puste luft ud under vandet, så jeg inhalerede i stedet for riiiigeligt med vand og tanglopper! Men ikke luft. Jamen altså … Sikke dog en lille herlig fjordfest, jeg havde for mig selv: skååååål og bon appétit! ”Satans os” – mit ego kan slet ikke klare det. Men altså Mette … hvad havde du dog forestillet dig? Vær nu lidt høflig over for dig selv.

 

Jeg må stædigt fastholde Pippi mottoet: Det har jeg ikke prøvet før, det kan jeg godt finde ud af! Nu har jeg været inde på nettet og læst mig til hvordan man gør det! Flueben ved det! Et sted skal jeg jo begynde. Nu ved jeg, at jeg skal have vandkanten til at skvulpe lige midt i mit tredje øje, at jeg skal lege, at jeg lyner en lynlås i hver side af min overkrop med tommelfingeren, nedefra og op – og så må jeg ikke vride i nakken, når jeg snapper efter luft. Hvor svært kan det være? Nej, vel! Host … Jeg har en plan om at øve mig på at crawl før end næste kursusdag, hvor vi skal lære at crawl! Det giver god mening, ikke sandt?

 

Jeg siger ja til det hele!

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 07:06

Du er for sej

21.09 | 05:35

Fed beskrivelse. Får helt lyst, til at tage turen

05.07 | 12:51

Super dejlig læsning og rigtig stærkt løbet. Stort tillykke med bedriften
Stor inspiration.

05.07 | 05:07

Jeg er SÅ imponeret over, at du gør det. Et kæmpe tillykke med bedriften. Du er mega sej og meget inspirerende. Knus fra mig. <3