Min blog

Jeg havde første skoledag i dag! Ligesom mange andre af landets borgere. Det kan man vel ikke blive for gammel til? Jeg skal være ærlig at sige, at jeg var da super spændt. Denne gang var der dog ingen kære mor til at følge mig af sted, men så er det jo godt, at jeg for længst har lært at klare mig selv. Sådan da!

 

Jeg havde renset ørerne og taget et par pæne bukser på. I mit skoletaskenet var der en lånt bog om salgspsykologi fra biblioteket og en sund madpakke. Jow, jeg ville rigtig nok gerne vise Hr Lærer, at jeg har styr på mig selv! Jeg er klar til at blive den nye serviceambassadør.

 

Min skole ligger i Hellerup, og her skal jeg de næste 6 uger suge viden til mig på KEA (Københavns Erhvervs Akademi). Jeg har gaflet mig et kursus for sådan en som mig. Som er ledig. Jeg skal lære noget, så jeg ikke længere er ledig. Smart, hva`! Kurset hedder ”Salgspsykologi og grundlæggende salg”. Et akademimodul. Oj, det er spændende. Ærlig talt. Altså for mig.

 

Vi er 12 kursister. 12 meget forskellige mennesker. Det eneste vi umiddelbart har til fælles er den, at vi pt ikke selv tjener til vores egen føde. Vi skal hjælpes. Og det bliver vi så. Vi sidder i hestesko. For enden af den sko, da er vores to undervisere. Henning og Julie. Henning er et sted i 50érne og ligner lidt den engelske 80ér sanger Paul Young, så ham kan man godt holde ud at se på. Hans yngre og vældige yndige medunderviser er hustruen Julie, og hun er et skår. Og de virker begge meget kompetente. Så alt er umiddelbart godt for øjne og ører.

 

Jeg var nummer tre, der ankom til lokale 116. Der sad allerede en stille kvinde, som jeg ikke husker navnet på, og så var der en ældre herre. Han hedder X. Hr Pokkers Træls kan vi kalde ham for. Jeg er meget bange for, at han er selvudnævnt som tredje underviser. Kender du typen? Selv i introduktionen af kurset evnede han ikke at holde sin kaje. Flere gange bød han ind med irrelevante kommentarer og såede et par gange tvivl om det, som de to undervisere sagde. Træls! Min fornemmelse er, at han formåede at småirritere flere af os alle inden, at timen overhovedet ringede ind. Han startede bl.a. med at konstatere, at der hvor jeg havde sat mig (to stole væk fra ham) var et meget meget dumt valg. Jeg smilte til ham. Han fortsatte ironisk med, at jeg ”eeeendelig” skulle passe på med at sætte mig for tæt på ham! Alt sammen få minutter efter vi havde hilst pænt goddag! Han fik et smil mere. Få minutter efter bad han en anden kvinde, der sad og viftede lidt med et blad, om at lade være med at være så fjollet. Så varmt var det jo heller ikke i dag! Hmm … så sidder man i sit stille sind og håber, at man ikke kommer i gruppe med ham! Men nu er det jo et kursusforløb i at være serviceambassadør, og man kan jo så øve sig rask væk på ham!

 

Jeg formåede heldigvis at være fin og pæn hele dagen, men det var da lige ved at gå galt under frokosten. Jeg havde troet, at en skole i fancy Hellerup havde bestik til brug for en voksen kvinde som mig, men nej. Jeg sad dér på min elevstol og skulle med klør fem pænt spise min højbelagte æggemad med skiven skåret tomat og en vældig gavmild klat mayo. Det er ikke nemt. Det er det altså ikke. Det skrider! Ud over fingrene og hen ad kinderne! I morgen tager jeg en klapper med!

 

Nå, men til trods for smattet frokost og en mærkelig medkursist, og dem skal der tilsyneladende altid være på et hold, så er jeg pokkers forventningsfuld. Det smukke lærerpar har slået stort brød op, og de har et kæmpe netværk, som de gør flittigt brug af, så mange af os kommer i arbejde. Har de sagt. Måske også mig?

 

Jeg glæder mig allerede til i morgen. Skoledag nummer to. Hit me!

 

Eleven Mette

 

P.S. Da jeg havde skrevet ovenstående færdigt i min ”dagbog” og ville hoppe i et par bløde bukser, da opdagede jeg, at mine bukser var revnet bagpå … Lige midt på baglåret! Uden at jeg har opdaget noget som helst. Mærkeligt. Nu kan jeg så tænke over, hvornår på dagen, det er sket … Om Paul Youngs ”tvilling” har set det, og hvad med de andre på kurset? I toget? På gaden? Suk! Jow jow, jeg skal nok få et arbejde … en dag! Jeg glæder mig dog stadigvæk til i morgen. Jeg kommer, og jeg vil atter prøve at være pæn!

 

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 07:06

Du er for sej

21.09 | 05:35

Fed beskrivelse. Får helt lyst, til at tage turen

05.07 | 12:51

Super dejlig læsning og rigtig stærkt løbet. Stort tillykke med bedriften
Stor inspiration.

05.07 | 05:07

Jeg er SÅ imponeret over, at du gør det. Et kæmpe tillykke med bedriften. Du er mega sej og meget inspirerende. Knus fra mig. <3