Min blog

Jeg har i dag været på field research. En længere en af slagsen. Jeg vil vove den påstand, at jeg har skaffet rigeligt med data til at kunne konkludere! Hvis det skulle være.

 

Jeg bruger for tiden min hverdag på et ”salgspsykologi og grundlæggende salg” kursus. Jeg er næsten halvvejs fra at kunne kalde mig selv for en serviceambassadør. Kurset går ganske simpelt ud på at lære om salg og service. Super spændende. Jeg har det fuldstændig som f.eks. dengang, jeg var gravid, og som da jeg købte min Citroen C1. Pludselig så jeg babyer og små rullende citroner alle steder, jeg kikkede hen. Disse dage er det så service – eller mangel på sammen – der fanger min opmærksomhed.

 

Dagen i dag begyndte ellers godt. Spændende indlæg på kurset om turisme i selskab af supersøde medkursister og en kompetent og gavmild underviser. Klokken 13.30 fik vi fri. Halvanden time før planlagt fyraften. Luksus! Ja tak til det. Det gjorde ikke rigtig noget, at jeg på min 10 minutters gågang til S-toget i Hellerup blev våd af regnen. Pyt. Jeg ankom til Hovedbanen og kunne omkring kl. 14 gå direkte ind i mit regionaltog til Roskilde. Halleluja. Alt spillede for mig.

 

Vi var lige nået til Valby, da vi fik at vide, at der havde været en personpåkørsel ved Hvidovre. Puha, frygteligt. Vi skulle liiige afvente yderligere information. Beskeden lød efter en god rum tid, at vi skulle retur til Hovedbanen, men derud over vidste togpersonalet ikke noget. ”Hold øje med tavlerne og lyt til højtaleren” sagde togdamen over højtaleranlægget. Vi tøffede stille og yderst langsomt retur til udgangspunktet. Vi fik den tvivlsomme ære at blive sat af ude på perron 26. Helt derude under åben himmel, hvilket betød at vi måtte gå retur til de øvrige spor i regnen! Øv os! Men pyt da … Jeg var stadigvæk optimist.

 

Inden på Hovedbanen summede det af forvirrede medpassagerer. Mange passagerer. Især turisterne gik rundt som vandrende spørgsmålstegn. De forstod intet, for al information foregik på dansk. Der blev ikke sagt noget i højtalerne. I hvert fald ikke noget, man kunne høre. På tavlen stod der blot, at der havde været en personpåkørsel, og at vi skulle lytte efter højtaleren! Hmm … Der var servicepersonale på gulvet, der messede det samme om og om igen ”Vi ved ikke hvornår, vi får lov til at køre. Hold øje med tavlen og højtaleren”. Der kom på et tidspunkt en mand med logo på poloen. Han virkede lidt højt på strå. Han råbte ud over forsamlingen ”Hør efter hvad jeg siger. Jeg siger det kun én gang, så jeg vil anbefale jer at høre efter”. Uha! Det ville jeg jo rigtig gerne. Jeg havde klart forstået, at jeg kun fik ét skud i bøssen til at modtage vigtig information. Jeg fik dog kun fat i halvdelen, for han ville naturligvis gerne tale til hele pøblen, men hver gang han vendte sig mod modsatte side fra hvor, hvor jeg stod, ja, så forstummede hans visdomsord! Pokkers os! Hvad gør en klog? Klokken var da omkring 16.

 

Pludselig fik jeg nys fra en anden passager om, at s-toget var begyndt at køre sporadisk igen. Der var endelig lys for enden af tunnelen. Jeg gik i gåsegang sammen med de andre håbefulde pendlere til perron 11. Toget kørte søreme! Juhuu. Pyt med at toget stoppede ved enhver station, den mødte på sin vej! Vi var på vej! Endelig ankom et stk. totalt overlæsset tog til Høje Taastrup Station. Så var det kun én etape tilbage. Den hjem til Roskilde.

 

Klokken ca. 17 fik jeg en plads i regionaltoget mod min by. Jeg overvejede et kort øjeblik, om jeg skulle kapre toilettet. Der ville min en meters intimsfære være intakt, men jeg besindede mig. ”Tag dig sammen Mette”. Vi var mange, der var kommet om bord, og blot ventede på afgang. Jeg valgte at deltage i en hyggesnak med dem, der stod omkring. Vældigt hyggeligt. God ånd og varme smil, altså lige til vi fik at vide, at vi skulle gå ud af toget igen! ”Hvad nu?” Det ikke var beregnet til passagerer! Ej altså. Skulle vi grine eller smågræde?

 

Nå, det kunne jo ikke hjælpe noget at pive, så ud med os. Så stod vi der på perronen og prøvede at regne den ud. ”Hvad så?” Jeg kunne se, at ovre på en anden perron, der var et tog med snuden den rigtige vej. Jeg løb alt, hvad mine fødder evnede. Jeg var glad. Jeg nåede toget. Men toget skulle åbenbart ikke nå noget lige nu. Det afventede nemlig personale fra København. De var på vej i taxi! Jabadabaduuu.

 

Klokkens visere nåede en 15 omgang eller mere mens vi i fællesskab spiste lystigt af indeklimaet. Ikke så rart. Vi fik nu over togets højtaler den opfordring, at hvis vi var hurtige, så kunne vi nå at løbe op af trapperne og ned på den anden perron – og så tage et andet tog. Fint! Vi løb! Det vil sige, at vi løb en ca. 20-30 meter hen af perronen for så at se, at toget kørte! Bare lige sådan hej-hej! Tilbage til det førerløse tog. ”Ups. Det må I undskylde” lød det i højtaler!

 

Endnu en 15-20 omgange i urets retning, og endelig – ohe Gud – endelig hørte vi den længe ventet togfløjte og dørene blev forsejlet. Endelig kunne vi køre. Sølle ti minutter skulle jeg køre med før end jeg kunne stige af i Roskilde. Jeg plejer at bruge en 20-25 minutter på togturen fra Hovedbanen til Roskilde Station. Turen tog mig i dag fire timer! F.I.R.E timer Mulle! Men DSB er ikke uden humor. Togføreren sagde, at han var godt klar over, at vi var temmelig forsinket, men han skulle nok gøre alt for at indhente et minut eller to …

 

Nok research for i dag. Konklusionen er ikke den allerbedste service ud i information fra DSBs side, men det gik jo. Jeg kom hjem. Jeg er nu træt. Jeg skal snart med toget igen …

 

Pendleren Mette

 

P.S. Tror nu ikke at mit liv kun handler om mig, mig, mig! Jeg ved godt, at ovenstående er luksus. Blot spas og sjov ballade med noget, der i dag var lettere træls for mig, men det er naturligvis ingenting i forhold til alverdens ulykkeligheder. Jeg sender en tanke til de stakkels pårørende, der i dag gennemgår et sandt mareridt. Dem der mistede ved påkørslen. Jeg har kun mistet tid. Herregud. De har mistet en kær.

Helpahead 27.08.2018 20:12

Velskrevet og hele tiden på "sporet"! Dejlig sober og yderst fængende fortælling, som passende kunne have overskrift såsom; "Tidligt fra - Sent hjem" ;-

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 07:06

Du er for sej

21.09 | 05:35

Fed beskrivelse. Får helt lyst, til at tage turen

05.07 | 12:51

Super dejlig læsning og rigtig stærkt løbet. Stort tillykke med bedriften
Stor inspiration.

05.07 | 05:07

Jeg er SÅ imponeret over, at du gør det. Et kæmpe tillykke med bedriften. Du er mega sej og meget inspirerende. Knus fra mig. <3