Min blog

”Amatør haves. Husmoder søges”. En annonce man rent faktisk godt kunne have set i Jyllinge Løst & Fast på facebook. Skrevet af min kæreste. Det er mig, der er amatøren. Men ikke ret meget længere. For jeg har svaret på den annonce. I hvert fald mentalt, og nu har jeg kaldt mig selv til jobsamtale i rollen som husmoder. Den skal bare have én over nakken.

 

Jeg har ellers aldrig kunne påberåbe mig titlen af årets husmoder. Det med f.eks. at sylte og lave saft har ikke sagt mig noget som helst. Jeg elsker at bage brød, og jeg kan lave mad, fjerne pletter fra tøj, stryge og sy en knap i, men at jage hyldeblomster og lege med atamonskyllede glas har ikke været på min hobbyliste.

 

I sidste uge lavede jeg for første min egen hyldeblomstsaft. Den er – overraskende nok – fantastisk god. Jeg får i hvert fald stor ros af kæresten. Og det giver han ikke bare for husfredens skyld. Hvis min mad er acceptabelt at indtage, så vil han med et glimt i øjet typisk sige: ”Det glider da ned”. Så ved jeg godt, at det er ikke skidt, men at der er plads til små forbedringer. Men i denne omgang har han jublet: ”Det smager faaantastisk skat!”. Se, så ved jeg, at jeg har gjort det til ug og slange. Jeg er glad. Han får for øvrigt af samme skuffe, når det er ham, der leger kok.

 

Crumble cake og roulade har jeg lavet ud af vores rabarber. Det er også blevet super lækkert, men jeg kan jo godt lide at bage, så det faldt mig mere naturligt at kaste mig over de projekter. Jeg tør slet ikke tænke over, hvor mange kg smør og sukker, jeg har brugt de seneste uger … uha … men det smager jo godt, så pyt! Hvordan er det nu, at man siger? ”Det feder først i morgen, og da er jeg alligevel ikke hjemme”. Eller jo, det er jeg rent faktisk … pokkers os.

 

”Du skal skynde dig at skolde et glas og komme det på køl” sagde min veninde for lidt siden til mig. Ups …

 

I dag har jeg for første gang kastet mig over jordbærmarmelade. Opskriften fra Valdemarsro var rimelige simpel, men jeg syntes nu godt, at hende netkokkemor kunne være lidt mere specifik. Især når hun har med en sylteamatør som mig at gøre. Hun skrev ikke noget om, at den brandvarme marmelade skulle direkte fra gryde og over i de rene glas. Jordbærmassen i gryden var noget sjappet, og jeg tænkte, at det nok blev tykkere, når det stod på komfuret og kølede af. Efter et lille stykke tid spurgte jeg nu alligevel til råds hos en veninde, der kan påberåbe sig titlen af husmor. Det var hende, der sagde, at det skal på køl NU! Godt så. Der er mine tre fine glas så nu. På køl. Spændende om marmeladen vil samarbejde med mig. Og gad vide om det blot glider ned hos kæresten og mig eller om vi vil juble.

 

Næste step i min udvikling ud i brug af havens råmaterialer må være at kaste mig over en omgang jordbæris. Det må smage himmelsk med eget avl. Og hvad med stikkelsbærgrød? Ender min jordbærmarmelade med at blive god, så vil jeg gå videre med vores brombær og solbær. Jeg får travlt. Hold da op. Jeg skal nok komme efter det. Håber jeg. Tror jeg. Hvorfor ikke? Hey - jeg tror søreme, at jeg har landet det job? Ja tak, jeg vil gerne.

 

Amatør ude. Husmoder inde!

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 07:06

Du er for sej

21.09 | 05:35

Fed beskrivelse. Får helt lyst, til at tage turen

05.07 | 12:51

Super dejlig læsning og rigtig stærkt løbet. Stort tillykke med bedriften
Stor inspiration.

05.07 | 05:07

Jeg er SÅ imponeret over, at du gør det. Et kæmpe tillykke med bedriften. Du er mega sej og meget inspirerende. Knus fra mig. <3