Hawaii til Fransk Polynesien

Jeg har forfattet en ansøgning til et skib, Gwendoline M, hvor de søger efter en gast til at sejle med i bl.a. Fransk Polynesien … Lige noget for mig! Min drøm! Så ikke langt fra tanke til handling:

 

Mit navn er Mette Klitmøller. Røgen fra de 47 lagkagelys er for længst fordampet, men jeg har det godt! Jeg bor i Roskilde, og mit daglige virke er som sekretær. Jeg har tre voksne børn på 19, 22 og 25 år fra mit 18 år lange ægteskab med deres far. Jeg er nu på 6. år kæreste med Charlie.

 

Jeg lider af psykotisk rejseglæde! Der findes, som I sikker kan nikke genkende til, ikke nogen lægevidenskabelig kur mod det, men jeg har oplevet, at det er absolut til at leve med, når jeg rejser ud i verden! Så falder der en fantastisk ro over mig. Jeg bliver endnu bedre til at leve i nuet, og suge oplevelser til mig. Jeg får simpelthen solskin mellem ørerne. Jeg har en pensionsopsparing, men jeg har også en tro på, at vi skal leve, mens vi gør det – og kan det! Jeg istemmer Troels Kløvedal og Mikkel Beha´s mantra: ”Hvis der er noget, du vil, så er det sgu da bare med at gøre det!” Og jeg vil det her – jeg vil sejle med jer. I har simpelthen sammensat en tur, der vækker selv de mindste slukne travelbugs til live. Jeg må ha´ fodret min, der aldrig sover!

 

Jeg har rejst rigtig meget. Kina, New Zealand, Bali, Mozambique, Filippinerne, USA, hele Europa. Jeg har bl.a. rejst rundt i USA et halvt år i mine unge dage, og jeg har formået at få lokket mand og børn med til at bo i England i 1½ års tid. Det var i sagens natur før, vi blev skilt! Jeg er ikke færdig med at rejse. Slet slet ikke!

 

Kuffertfisk er én af mine yndlings fisk, og jeg har set dem mange gange på mine dyk rundt omkring i verden (Jeg har Open Water Advanced certifikat). Jeg har suget livet gennem en regulator i bl.a. Mozambique, Shagra i Egypten, Filippinerne, Spanien, Thailand og senest var jeg på Tiger Beach i Bahamas. Dér stod jeg i efteråret 2015 på revet 6 dage i træk sammen med min kæreste og ti andre med mange kilo blyklodser i lommerne. Vi beundrede de majestætiske tigerhajer alt mens de mange citronhajer ville lege med. Det var for øvrigt vores veninde Henny, som skal ud at sejle med jer, der arrangerede turen. Jeg elsker, elsker, elsker at dykke, og det eneste jeg begræder ved at begynde at dykke for fem år siden er det, at jeg ikke er begyndt på det for mange år siden, men hey! Vi bliver heldigvis aldrig for gamle til at opdage og til at lære! Jeg var 42 år, da jeg gik i gang med at stå på ski, så …

 

Jeg har gode søben, men jeg har ikke anden erfaring med at sejle end det at være passagerer! Jeg har som ung sejlet en del på Roskilde Fjord sammen med min far (fiskerjolle med fragt af hjemmefangede ål) og som voksen med en kammerat i hans motorbåd. Så har jeg været på liveaboad en uge til Bahamas (vi sejlede ud fra Palm Springs i Florida), og i sommers var jeg på det Gule Rev, hvor jeg fiskede torsk og mørk sejr. Jeg er ikke bange for at tage fat, og jeg skal nok tage min tørn og lidt til!

 

Mht. til at skulle være tæt sammen på en båd, så ved jeg, at jeg kan stå distancen. Efter jeg blev skilt så boede jeg i otte år hver anden uge sammen med mine tre børn i en 49m2 lejlighed! Det kræver naturligvis disciplin i minimalistisk indretning, oprydning og rummelighed samt gensidig hensyntagen, men så kan det faktisk godt lade sig gøre. Aldrig har jeg været så dejlig tæt på mine børn, både fysisk og psykisk.

 

Ud over at elske at rejse og dykke, så er jeg vild med at skrive små autentiske og humoristiske historier til bl.a. min dagbog samt min blog på www.migogmit.dk, at være aldeles aktiv medlem af den lokale løbeklub, være kulturel, læse bøger, ælte brød, plove mig ned ad de alpine pister – og naturligvis socialt samvær med mine kære. Jeg er en glad kvinde, der holder af et godt grin. Gerne af mig selv. Jeg er meget social, udadvendt og jeg er god til at spille mine omgivelser gode.

 

Jeg håber inderligt, at jeg kommer til at høre fra jer. Så kan I spørge meget mere ind til det, som jeg – af uvilje – måtte have undladt at få med i min lille præsentation af mig selv. Og jeg kan møde jer.

 

Mange forventningsfulde hilsner fra Mette, der drømmer om at skrive ”gast” på sit visitkort

 

| Svar

Nyeste kommentarer

28.04 | 07:06

Du er for sej

21.09 | 05:35

Fed beskrivelse. Får helt lyst, til at tage turen

05.07 | 12:51

Super dejlig læsning og rigtig stærkt løbet. Stort tillykke med bedriften
Stor inspiration.

05.07 | 05:07

Jeg er SÅ imponeret over, at du gør det. Et kæmpe tillykke med bedriften. Du er mega sej og meget inspirerende. Knus fra mig. <3